Az erkezes

2011.09.24. 21:13

(Elore is bocs az ekezetek hianyaert; egy netkavezobol irok a Bahamakrol)

Minden ut az elso lepessel kezdodik. Nekem az elso eleg nagyra sikeredett, de valoszinuleg ez volt a legegyszerubb. Csak a levegoben 12 orat toltottem (9 es fel New York-ig, majd 2 es fel Miami-ig), ehhez jon meg a szokasos repteri szorakozas + a  miami-igep 1 oras kesese). USA ido szerint 22.-en fel 12 elott nem sokkal ertem a miami-i szallasra, az magyar ido szerint asszem fel 6 volt (egyebkent mar nagyjabol atalltam az itteni idore).

Vicces volt az ut (atelni inkabb idegesito volt, csak utolag vicces): a NY-i gepen 4 ortodox zsido gyurujebe kerultem. kozvetlenul mellettem egy eleg szerencsetlen zsido srac ult az ablak mellett, elottem 2 no, balra mellettem meg az egyik ferje (rabbinak tunt, de igy kivulallokent ezt eleg nehez megallapitani). A srac kb. semmi nyelven nem beszelt, a mellettem ulo rabbi is alig birta megerteni. Es persze barmikor ok ketten beszelni probaltak, az rajtam keresztul tortent (a termeszetes emberi  reakcio szerint, aki nem erti meg a masikat eloszor mindig megprobalja hangosabban elmondani amit akar...). Legalabb 2 filmet levetitettek az ut kozben,  szoval el tudtam menekulni kicsit a jiddish nyelvjarasok viharabol.

Egyebkent eleg szervezett volt az atszallitas a NY-i geprol a masikra (akkor meg nem tudtuk, h kesni is fog). Soron kivul atszkenneltek, es a csomagfelbontasos matatast is megusztam. Ezutan persze kiderult, h a miami jarat 1 orat kesni fog. Ez meg lenyelheto volt, viszont mogottem egy spanyolajku csalad ult 2 gyerekkel es a kislanyra neha rajott az 5-10 perc; majdnem rekedtre orditotta magat szamomra erthetetlen indokok miatt. Altalaban megjelent az apja; az lenyugtatta. 

Szoval megerkeztem Miami-ba. Egy soert meg be tudtam verni a szalloda barjaban, meg par szot valtottam egy rendes cseh sraccal, aki szinten a masnapi beszallasara vart. Aztan aludni tertem.

Masnap a hajora vivo buszra vartam tobbedmagammal. Itt osszeismerkedtem egy magyar Sraccal, Csiro Gaborral. Eredetileg szegedi, de pesten tanul 3 eve; szinten fotosnak jott. Meg egy roman sraccal ismerkedtunk meg ott. O is jo fej, de kicsit azert idegesito.

Aznap szinte minden kesobb tortent, mint ahogy elore volt jelezve: a busz jo fel orat kesett, a beszallitasnal is majdnem 1 orat rostokoltunk a kikotoben. Fel 1 korul aztan felkerultunk a hajora, a papirmunkaka egy reszet lerendeztuk, megkaptam a kabinkulcsomat. A kabin eleg korrekt ( a szuk viszonzokhoz kepest): 2 agzas szobak sajat furdovel, amiben rotyi, mosdokagylo es zuhanykabin van. Barmennzire hihetetlen, de a szobatarsammal meg nem talalkoztam. Folyamatosan eligazitasokra jartunk, o meg melozott (ma mar valszeg osszefutunk, este fel 1 kor fekudtem le, o valamikor 3 korul erhetett vissza, ma reggel meg aludt meg...)

A hajo amugy eleg fenyuzo, egyelore nem tudtam a kepekkel foglalkozni, de hamarosan felteszem oket.

A kollegak (egyelore) jo fejek, jokat rohogunk. A kaja is turheto. Sok magyar van a hajon.

A melo amugy huzos lesz. Ma delutan mar a galeriaban fogunk  kepeket arulni, szoval elindul a hajtas. Az elso tapasztalatokt majd a kovetkezo bejegyzesben.

Hirtelen ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://tengerre.blog.hu/api/trackback/id/tr153253896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ApiApi 2011.09.25. 09:57:35

Mi a hajó neve?
A kaja kontinentális?

kolestom 2011.09.26. 18:40:43

Imagination a hajó neve.
A következő bejegyzésben küldök majd wiki linket.
A kaja egyelőre teljesen vállalható. Mindhárom étkezés úm. kontinentális. Mindig kipakolnak menzaszerűen többféle kaját és szedhetünk magunknak.
A régóta ittlévők azt mondják majd hamar meg fogjuk únni, de egyelőre relatíve változatosak a menük.
süti beállítások módosítása