Kicsit nagyobb csúszással, mint terveztem, de itt az új bejelentkezés. Pár nappal az előző bejegyzés után indult a dél-karibi 8 napos körút, amikor is Dominikán sikerült eljutnom az Altos de Chavón nevű helyre, amit ha jól tudom, a 70-es években építtetett egy hollywood-i diszlettervező (mások anyagi segítségével) és gyakorlatilag egy mediterrán európai város hangulatát próbálták vele visszaidézni a Karib-térségben. Ugyan nehéz belőni, h egy spanyol, olasz, vagy francia városkát akartak imitálni, de elég hangulatosra sikeredett. Részletek a galériában.

Pár nappal később Aruba szigetén, Oranjestad-ban járkáltam a kikötő közelében.Benéztem egy helyi múzeumban, ahol a sziget gyarmatosítás előtti korát próbálták bemutatni. Elég pofás volt a kiállítás, az épületbe is beleöltek valszeg nem kevés uniós pénzt. A 8 napos körút 2 szigete is holland; sok helyen látni nem csak a hollandos homlokzatokat, hanem h sok építkezésnél uniós pénzeket használnak fele. Itt amúgy vmiért nem lehet euróval fizetni, hanem holland forinttal (guldennel), vagy USA dollárral.

A 8 napos körutakat közé mindig egy 6 napos körút jön, amikor is mindig megállunk Jamaikán. Ukrán cimborámmal, Sashával - nem messze a hajótól ugyan, de - sikerült strandra jutnunk. A következő 8 napos körútban szerepel Szt Thomas szigete is. Itt ugye már jártam Victory-s szerződésem alatt, de megpróbáltam olyan helyekre eljutni, ahova előzőleg nem.

A következő nap jött Antigua. Erről már volt pár kép korábban; megpróbáltam eljutni egy nem messzi erőd romjaihoz, de mint kiderült, nincs hivatalos bejárata az erődnek, úh a mellé települt szeszfőzdén keresztül kellett volna bekéredzkednem a romhoz, de elvette a kedemet, h a helyiek ennyire tojnak a műemkéleikere, úh nem elegyedtem társalgásba a szeszfőzde kapuőrével. Antigua egyébként egyike a sok elég szegény karibi szigetnek (mint St. Kitts, vagy St. Lucia), ahol maga a sziget szép, de a lakott területek sokszor lehangolóak. Közvetlenül a a kikötő mellett kimeszelik a boltokat, de pár utcával beljebb már látszódik, h a lakosság nagy része nem részesül a turizmus áldásaiból.

A rá követező héten ismét 6 napos körút. Key Westen benéztem a hajózási múzeumban, ami egy kincsvadészról lett elnevezve (Mel Fisher), aki 1985-ben feltárta egy 17. sz-ban elsüllyedt spanyol hajó (Nuestra Senora de Astocha) kincseit. Gyakorlatilag az egész múzeum a roncsból “kinyert” kincseket mutatja be elég hatásosan. Azon a héten indultak az USA elleni lázongások (akkor ölték meg az egyik nagykövetet), úh asszem amiatt kicsivel több hadihajó állomásozott Key West-en.

A következő héten volt ismét a 8 napos dél-karibi körút, ahol is Dominikán sikerült befizetnem a legénységi “körútba”. Motorcsónakokkal átvittek minket Saona-szigetére ahol 2 partszakaszon is lazíthattunk. Az elsőn ingyen bár volt, amitől páran eléggé ellazultak (jómagam csak módjával :-)) A képek beszédesebbek, erről nem is tudok többet írni.

Ugyanezen a héten (múlt héten) a két holland-antillai szigeten - Curacao-n és Arubán - is sikerült járkálnom a városokban. Willemstad-ban (Curacao-n) most jártam először (előző kikötéskor nem tudtam lejutni a hajóról). Ebben a szigetben az a jó, h innen a hajó csak éjjel 11-kor lép le. A főnök pedig mindig szabdnapot ad 4-5 embernek a csapatból. Most én voltam az egyik, úh ki is használtam a lehetőséget. Baromi hangulatos város Willemstad, hangulatos bárokkal, éttermekkel. A következő napon jött Oranjestad (Aruba). Itt már jártam múltkor, de most betértem egy helyi műemlék-erődbe.

A csapat alakul. Leléptek a problémásabb személyek, viszont rengeteg “gyakornok” van a csapatban, ami azt jelenti, h kicsit lassúak és nem csinálnak elég képet (amilyen én voltam tavaly). Kell idő, amíg belejönnek, de szerencsére éppen a múlt héten sikerült végre búnuszt termelnünk (mégha csak 40 dollárt is). A főnök 2 hét múlva lelép, úh meglátjuk, miben változnak a dolgok az új főnökkel.

Elkezdtem ismét (7 év kihagyás után) spanyolt tanulni, megint segédkeztem egy esküvői fotózásnon. Megpróbálom megfűzi 2 ukrán kollégámat (jegyesek), h pózoljanak nekem pár fotó erejéig (h üvői portfóliót “építsek”). Időközben kiderült, h galéria menedzsert akarnak faragi belőlem, ami nem rossz dolog, de nem jár plusz pénzzel...

Szóval alakulnak a dolgok; próbálom fejlesztgetni magamat (a gitározás is alakul, bár egyelőre még csak kottából megy)

Galéria link:

https://picasaweb.google.com/114960804292480584616/HajosBlog220121001

Következő jelentkezés 1 hónap múlva.

A bejegyzés trackback címe:

https://tengerre.blog.hu/api/trackback/id/tr594813946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyuwec · http://blog.koles.hu 2012.10.01. 20:34:04

Hu, tok jo kepek, latom nem unatkoztal az elmult (tobb mint) 1 honapban. :)

A galeria link nem jo valamiert, nekem ez mukodik csak: plus.google.com/photos/114960804292480584616/albums/5792593606427735473?banner=pwa

kolestom 2012.10.02. 07:09:14

@nyuwec: Igaz. Javítva a link. Elvileg most már jó.

zaftos szatira2 2012.10.05. 19:10:24

Az eszedbe sem jut ha galey manager leszel,lehet kapsz ablakos kabint,vagy egyagyas kabint! :D

lazov 2012.10.16. 13:48:44

Azok a hollandos hangulatú képek prezentálták Willemstadtot? Baromi jó kis hely... tényleg hangulatosak a bárok, meg az utcák maguk is azok.
süti beállítások módosítása