Ennyi volt, Imagination...

2011.10.08. 23:17

A tréningnek vége, úh október 7.-én elhagytuk az Imagination-t... Hiányozni fog, főleg a társaság miatt. Jó volt a csapatunk, a "senior"-ok is jó fejek voltak, a trénerünk is nagyon rendes volt. Ennél már csak roszabb lesz :-) Viccen kívül: az igazi hajtás csak most jön majd. A Victory-t sokan dicsérik; remélem igazuk lesz. Minden estre én már várom az új kihívásokat.

A legutóbb nem sok infót adtam a jövendőbeli hajómról; most pótlom: itt van egy link pár képpel a hajóról, itt meg egy másik a hajó belsejéről. Amint tudok, küldök saját képeket.

Az utolsó előtti napon volt egy kissebb fogadás a személyzeti bárban, aztán meló után visszamehettünk ünnepelni, h "végzősök" lettünk. A trénerünk, meg páran az "idősebbek" közül elbúcsúztattak minekt; jól esett.

Másnap reggel viszont már a "leszerelésünket" kellett intéznünk; pakolás, leadni a kabinkulcsokat, ... stb. Gépezetszerűen ment, de hát utánunk érkezet az újabb fotós gyakornok-csapat, szóval nincs megállás; tovább kell menni. Mindannyian megkaptuk a szükséges papírokat az új hajóhoz; van, aki repül, van, aki buszozik az új célhoz. A kiszállásnál az egyikünk fennakadt az ellenőrzésen: a filipínó srácot, Jayson-t nem engedték ki Miami-ba. A hajón maradt, de másnap este tudtunk beszélni: a Bahamákról repült Miami-ba. Miami-ban azért nem engedték ki, mert fenn állt a gyanú, h lelép a hajóról és vmelyik rokonánál marad az USÁ-ban illegálisan... Szóval egy nap késéssel ugyan, de ő is megérkezett a miami hotelba.

Miután leszálltunk a hajóról, "elvesztettük" 2 bajtársunkat. A román srác, meg az egyik indiai, Oli már aznap repültek Los Angelesbe. Külön hajókat kaptak, de mindkettő LA-ből indul. Rajtuk kívül mindannyian abban a hotelben voltunk pár éjszakát, ahova 23.-án is voltunk. Másnap hajnalban utazott a lengyel srác, Krypin; Gábor és jómagam pedig utána, 9.-én vasárnap utazunk a célállomásunkra.

7.-én este Gáborral kimentünk szétnézni Miami-ba. Egy elég durva vihar elkapott bennünket, de sikerült pár szép képet csinálnunk (lásd: galéria). Nagyon tetszik Miami, lenne még mit megnézi itt. Sajnos másnap (szombaton) folyamatosan esett az eső, így az eredeti Miami Beach + környéke program bedőlt; egész nap a szállodában voltam.

Szombat este 5-en magyarok egymásra találtunk és iszogattunk egy keveset. Én sikeresen összeszedtem magamnak egy is torokgyulladást (sok jeges ital) még az Imagination-ről, úh "csak" töményet vállaltam be, pusztán egészségügyi megfontolásból :-) Remélem, vasárnapra vmennyire összetákolom magamat; nem lenne jó belépő az új hajón, ha kapásból pár nap betegszabit kérnék...

Az egész napos lebzselésnek is vannak jó oldalai: sikerült a szülőkkel Skype-on találkozni, meg az eddigi bejegyzésimet is kijavítani.

Holnap (vasárnap) repülök Puerto Rico-ba; a legközelebbi bejelentkezésem már a Victory-ról lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://tengerre.blog.hu/api/trackback/id/tr513288572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ApiApi 2011.10.09. 11:39:53

mennyibe kerül egy turnus ezzel a hajóval? (ha véletlenül arra járnék...)

MateVida 2011.10.09. 13:37:36

Tső! Jók a fotók! De miért nem egyszer használatos Kodakkal nyomjátok? Sokkal olcsóbb és a minőség szinte ugyanaz.. :) Kedden nem ugrasz haza a Magyar-Finn meccsre? :) Mi most készülünk a vasárnapi ebédhez.. Kis sült kacsa, palacsinta. Tényleg, mennyire hizlal a kinti menü? Schobert Norbit meg a Rubint Rékát ismerik az ottaniak?:) Még valami: pap van a hajón? De most komolyan..

Dett(k)i 2011.10.10. 18:43:00

Tényleg: mennyibe kerül egy retúr egy fapados kabinban? Hátha eccer én is arra járok véletlenül...

tooothmihaaaly 2011.10.11. 17:33:31

Szeva!

Elolvastam a bejegyzésed címét, és már kezdtem örülni, hogy mégiscsak jössz haza, mert kirúgtak. :-(

nyuwec · http://blog.koles.hu 2011.10.11. 20:07:58

na mar nagyon varjuk a Victory-rol a bejelentkezest! :)

kolestom 2011.10.14. 18:08:42

@MateVida: :-)
Elég profi gépeket használunk, bár tény, h messze nem használjuk ki a lehetőségeket. Minden egyes portréháttérhez ugyanazokat a beállításokat használjuk (értsd.: záridő, blende, szenzorérzékenység), csak a kinti fotózáshoz kell variálni, meg persze a fényviszonyokhoz képest változtatni egy kicsit.
Amúgy a galériában árulunk 1x használatos Fuji gépeket. Majd szólok a főnöknek, h az egyik magyar cimborámnak milyen forradalmi ötlete támadt ;-)
A kajával nincs sok gond (bár ráharaptam már pár szarabb étekre). A bő kaja ellenére úgy érzem, h fogyok: az egyik övemen ma reggel már egy lukkal beljebb zártam a csatot :-)
Van gyúróterem a személyzetnek, majd ott próbálom meg formában tartani magamat.
Na, látod a pap az jó kérdés!
Egyelőre nem reklámozták, de sztem nincs is "hivatalból kirendelve" ide senki. Semmi imahely nincs a hajón, meg sztem még nem találták fel az überökumenés lelkészt 8értsd: keresztény, buddhista, hindu, iszlám lelkész egyben :-))

kolestom 2011.10.14. 18:10:45

@tooothmihaaaly: :-)
Még megeshet. Viszont pont ma beszéltem a menedzseremmel az eddigi munkámról az új hajón és eddig semmi kivetnivalót nem talál benne (pár tanácsot adott csak), szóval egyelőre jól állnak a dolgaim.
De kösz az aggodalmat! ;-)

kolestom 2011.10.14. 18:47:28

@ApiApi: :-)
A Victory-n egy 7 napos körút majdnem 400 dollár, de ebbe nem tudom, h a kajálás is benne van-e (asszem igen). Viszont a bárokban vagy minden egyéb helyen külön kell fizetni (pl. a fotókért is :-)). Meg a hajókról szervezett szárazföldi körutakért is külön kell fizetni asszem. Ha komolyan érdekel, utána tudok nézni
süti beállítások módosítása