Megint volt egy kisebb szünet két bejegyzés között, de hála Istennek, most nem a meló miatt nem volt időm, hanem a hajón kívüli programok miatt. Az új menedzser továbbra is jól nyomja, több szabadidőm van, mint eddig bármikor.

Múlt vasárnap pl. csak 10-től fél 3-ig volt feladatom (lőni az új utasokat San Juan-ban a felszállásnál) , utána az egész délutánom szabad volt este 9-ig, a szokásos “boat drill-ig”. Ennek a lényege, h minden vasárnap az új utasoknak tartunk egy teszt-riadót, ahol minden utasnak ki kell állnia a neki kijelölt gyülekezési ponton és elmagyarázza a hangosbemondó, h vészhelyzetben mit is kell csinálniuk. Közben mi személyzet megmutatjuk nekik, hogyan kell mentőmellényt felvenni. Szóval ez van minden vasárnap este fél 10-től.

San Juan egyébként egyre jobban tetszik. Nem akarok sok szót fecsérelni rá, beszéljenek inkább a képek a frissített galériában.

(Majdnem) teljesen véletlenül befújt a szél egy spanyol nyelvű misére vasárnap és mivel már kb. 3 hónapja nem voltam misén, ottmaradtam. Nem sokat értettem a miséből (persze pár rész ismerős volt a magyar verzióból), viszont sokkal életvidámabbnak tűnt az egész. A pap megdícsérte és megtapsoltatta a híveket, mivel olyan szépen énekelték az éppen betanított éneket. A prédikációt is nagy átéléssel mondta a pap; a mise végén meg hátrament a kijárathoz és minden kilpő hívővel kezet rázott és pár szót váltott velük. Velem sokat nem tudott kezdeni meg nekem is elég volt, h adtam neki egy ötöst meg egy “Gracias-t” elnyomtam neki. Jó fejnek tűnt, dehát egy szót sem értettem abból, amit mond. Na, jó, az nem igaz, h egy szót sem, mert azért pár szó előjött másfél éves spanyol nyelvtanulásomból. Meg most már elhatároztam, h nekifekszek a spanyol nyelvnek. Az alapok sztem hamar visszajönnek majd, meg itt van is ami motiváljon, h tényleg jól megtanuljam.

Hétfőn hatan magyarok elmentünk Szent Thomas szigetén a Coral World nevű parkba/oceaniárumba. Volt ott mondenféle érdekes tengeri szerzet: cápák, teknősök, mindenféle tarka-barka karibi hal, korall; szóval nagyon jó volt. Pár kép erről is a galériában. Aztán meg a park melletti strandon áztattuk magunkat. Az egyik magyar srác kölcsönadta a búvárszemüvegét és -pipáját; meglepően jól láttam a víz alatt a szemüvegem nélkül. Lehet, h rászánok egy kisebb összeget egy ilyen szerkóra, mert baromi jó így karnyújtásnyira úszkálni a tengeri halaktól.

Kedden ismét lőhettem az utasokat a formális estén. Az előírt 400 képet sajnos megint nem sikerült elérnem “csak” 311 készült, de remélem olyan jó lesz az eladási arányom, mint a múlt héten (270 képből 51-et megvettek).

Szerdán az egyik lelépő barbadoszi utas otthagyta az italos dobozát a hajó kijáratánál és mivel én éppen “piacoztam” (értsd: fényképezőt, elemeket, memóriakártyákat árultam) és már vagy 2 órája ott hevert gazdátlanul, a munka végeztével felkaptam a dobozt. Egy üveg fekete dzsoni volt benne meg egy üveg gin. A whisky már csütörtök estére elfogyott... Szóval jól telnek a napok :-)

Mára ennyi voltam. Link a galériához, ha a fenti hiperlinkek nem működnének:

https://picasaweb.google.com/kolestom/HajosMelo

A bejegyzés trackback címe:

https://tengerre.blog.hu/api/trackback/id/tr433432456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyuwec · http://blog.koles.hu 2011.12.02. 22:56:15

kezdesz kalozosan videlkedni :)

A galeria kepeket nem akarod egy picit rendszerezni? mondjuk bejegyzesenkent egy uj album? :)
süti beállítások módosítása