Freedom szerződés: indul

2012.08.23. 17:36

Picit később, mint terveztem, de újraindul a blog. Szóval augusztus 3.-án kora délután megérkeztem Miami-ba. Frankfurtból 9 óra volt az út, de szerencsére Lufthansa-val repültem, és a filmválaszték jobb, volt, mint tavaly az American Airlines/Malév gépen. Ráadásul az előttem ülő háttámláján volt az érintőképernyős monitor, szóval mindenki azt nézett, amit akart. Miami-ban aztán megint jött a reptéri papírmunka, aminek hála, több, mint 1 órát álltam sorba a többi utastársammal együtt. Aztán telefon a hotelnek és küldték is a buszt, h felvegyenek (a szállás egyébként ugyanaz volt, mint tavaly szeptemberben - furcsa is volt bő 10 hónap után ugyanazt a környéket látni). Délután 5 lett, mire lemálháztam a szállodában, az idő is elég esősnek tűnt (érkezéskor a repülő is tett egy plusz kört, h tisztuljon az idő),  úh nem vállaltam be városnézést. Meg persze az időeltolódás miatt elég fáradt is voltam.

Másnap reggel gyülekezés a szálloda portájánál, h busszal felszedjenek többedmagammal a Freedom nevű hajóra. A kikötő termináljában derült ki, h megint ketten leszünk magyar fotósok a hajón; itt találkoztam ugyanis Brigivel, aki velem együtt kezdte szintén a 2. szerződését. Vele egyébként már tavaly találkoztunk a fent említett szállodában, amikor a tréning után 2 napot ott vártunk, h elvigyenek mindannyiunkat az első hajónkra. Furcsa visszagondolni, h lassan 1 éve lesz, h elkezdtem Victory-s kalandomat... Emlékszem, h sokszor végtelennek tűnt akkor az a 8 hónap, de most már szinte csak nosztalgiával gondolok vissza arra az időre... Ez biztos a korral jár :-)

Néhány napja derült ki, h sajnos Brigivel elválnak útjaink: áthelyezik a Breeze nevű hajóra. Az indulásom előtti kedden erre a hajóra hívtak engem is, de nem vállaltam be. Kíváncsi vagyok majd, mit ír arról a hajóról; nekem sok fenntartásom volt vele (amik miatt nem vállaltam be), remélem rámcáfol majd és jó lesz neki. Sajnálom, h elmegy, mert így csökken az amúgy sem népes itteni magyar “diaszpóra”. Rajtam kívül így azt hiszem, van 4  magyar. Úh nem vagyunk annyira sokan, mint annó a Victory-n az első időben. Erről jut eszembe, h múlt héten sikerült találkoznom Ági barátommal, akivel még a Victory-n ismerkedtünk meg. Még néhány hétig a Dream nevű hajón lesz, aztán szabi, majd ő is megy a Breeze-re, úh megint nem fogok vele sokáig találkozni. Ettől függetlenül jó volt vele újra (ha csak röviden is) beszélgetni.

A kabintársam is jó fej, de ő is lelép ennek a hétnek a végén (szintén áthelyezik). Esküvői fotós a srác és terveztem, h majd segítek neki a fotózásokkor, meg ellesem a képszerkesztési trükkjeit; így most mással kell majd szervezkednem.

A fotós csapat amúgy elég furcsa. Sok az új ember (pl. én 3 másik fotóssal érkeztem egy időben, és a kabintársam is csak 2 héttel előttünk érkezett); van egy kis széthúzása a csapatban (pár régi ember már sok mindennel nem törődik és ez érthető módon nem tetszik sokaknak); és a menedzser is gyenge kezű (nincs igazán tekintélye a csapatban és átgondolatlanul variálja a beosztást). Sok régi arc le fognak lépni 1 hónapon belül és úgy hírlik, h a főnök sem marad talán 2 hónapnál tovább, szóval remélem, lesz ebből még jobb csapat. A meló megy, de mivel nincs nagy összetartás, mindenki csinálja a maga dolgát és kb. ennyi. Én megvagyok szinte mindenkivel, de vhogy szétfolyós a csapat.

A hajó amúgy szinte teljesen olyan felépítésben, mint a Victory volt. Nagyjából minden ott van, ahol a másik hajón volt. A személyzeti “kocsma” (crew bar) sajnos a a 0 szinten van, a hajó közepén, szóval nincs közvetlen szomszédságában a fedélzet, mint ahogy a Victory-n volt a 4. szinten. Ez mondjuk nekem nagyon hiányzik; sokszor jó volt megvenni a sört, vagy bort és kiülni a szabad ég alá meginni, dumálni a többiekkel. Itt is van személyzetnek fenntartott fedélzet - ugyanott a 4.-en -, de hát nincs mellette crew bár.

Megint sokat panaszkodok (vagy úgy tűnhet), úh megpróbálok jó dolgokat is írni :-) A szigetek jónak tűnnek. Sok időm nem volt még szétnézni rajtuk, de strandban nem lesz hiány (bár ez engem sose vonzott olyan nagyon), meg látnivaló is lesz talán. Itt derült ki, h a hajó csak pár alkalommal fog San Juan-ba és Szent Martin szigetére menni, de így is maradt sok új sziget. Ez a hajó egyébként három körutat váltogat: két 8 naposat és egy 6 naposat, szóval kicsit változatosabb lesz, mint a Victory. Bár így sajnos még jobban összemosódnak majd a napok, mert az indulási kikötőbe nem mindig vasárnap érkezünk (érthető módon a 6 napos körút szombaton ér véget)

A munka ugyanolyan, mint a másik hajón, ugyanazokkal a hátterekkel, szóval 6 vagy 7 hónapig ez biztos, h nem fog lekötni. Ezért tervezem, h megpróbálom az esküvői fotós “továbbképzést”, meg vmi hajós területen is képezni magamat. Minden hajón vannak “oktatói központok”, ahol jelentkezni lehet sokféle tanfolyamra (nyelv, készségfejlesztés, honlapszerkesztés, ... stb) és ingyenesek, úh mindenképpen nekifekszek majd vminek.

Kép egyelőre kevés készült. Rögtön a 2. héten biztonsági szolgálatba tettek, úh csak 1 napon jutottam le a hajóról (Antiguá-n), Jamaikán csak a kikötő közelében slattyogtunk ukrán kollégámmal, de a strandért is belépőt szedtek, nekünk meg semmi pénzünk nem volt (ennek a hétnek a végén kapjuk az első fizut), úh látványos helyen nem voltunk. Key West-en tettem még egy gyors kört, de onnan már tavaly csináltam pár képet, úh most csak párat puffogtattam. A hajó belsejéről maj egközelebb küldök képeket. Elöljáróban annyi, h akinek az előző hajó belseje ízléstelen/giccses volt, hasonlóra készüljön fel :-)

Összességében nem rosszabb a Victory-nál ez a hajó, de sokminden fog változni (remélem) a következő 1-2 hónapban. Blogfrissülés sztem havi szinten fog zajlani, mint az előző fél évben.

Galéria link:

https://picasaweb.google.com/114960804292480584616/HajosBlog22012082302#

A bejegyzés trackback címe:

https://tengerre.blog.hu/api/trackback/id/tr184728227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DnP 2012.08.27. 22:03:39

Vegre on board megint. Sajna ezzel is ugy vagyok mint a sorozatok elso evadaival. Egyben letudom az osszeset, aztan csak a varakozas marad az uj evad reszeire :)

kolestom 2012.08.28. 20:06:35

@nyuwec: európai vendégeket sztem nem olyan könnyű fotózni, mint az amerikaiakat (kissebb az esély, h bónuszt kapjunk). Hatalmas hajó - 600 utassal több, mint a mostani, úh több meló a fotósoknak (bár többen is vannak). Az új hajókon van egy arcfelismerő program, amivel megpróbálják a fotókat egy adott személyhez/kabinhoz kötni, de ez a rendszer 70-80 %-os pontossággal működik és a téves hozzárendelések elég nagy fejfájást okoznak a fotósoknak (legalábbis ezt hallottam másoktól). Nagyon csábítóak voltak a kikötők (Barcelona, Velence, Dubrovnik), de ezekre a helyekre magam is el tudok jutni és amúgy sem napi 3-4 órákat szeretnék ott eltölteni.

DnP 2012.08.29. 21:17:01

Egy atlagos 5-6 napos karibtengeri csonakazas mennyibol jon ki? Neztem az arakat, de a 360 dolcsi/fo/ablakos szoba nagyon olcsonak tunik. Ebben mi van benne?

zaftos szatira2 2012.08.29. 21:41:58

Havonta lesz uj iras???Jesszus kinek is irod ezt???!!! :D
süti beállítások módosítása